Katleen van uChange is gespecialiseerd in HSP coaching en loopbaanbegeleiding.

Meer over Katleen van uChange

HSP coach Hoogsensitief coach Halle

Aangenaam, ik ben Katleen, uw HSP-coach in Halle!

Mijn HSP-verhaal, ook ik leerde omgaan met mijn hoogsensitiviteit.

Mijn naam is Katleen Van Roye, zelf hoogsensitief en HSP-coach in regio Halle.

Ontdekken dat je hoogsensitief bent is 1 ding, het aanvaarden en ermee omgaan is meestal een proces.

Omdat ik hiermee zelf gedurende jaren geworsteld heb, is het mijn missie om jou hierin te begeleiden.

Mijn traject

Al van in mijn kleutertijd had ik stemmingswisselingen. Vaak overviel me een immens verdriet wanneer ik ‘s middags in de eetzaal mijn boterhammen zat te eten.

Ik had geen reden om ongelukkig of verdrietig te zijn, en toch kon ik tranen met tuiten huilen.  Ik schaamde me hiervoor maar kon dit onmogelijk tegen houden.

Ook in mijn puberteit leefde ik emoties die niet de mijne waren.  Kwaadheid, verdriet en ongeduld waren mijn specialiteit.  Ook in mijn omgeving werd gesuggereerd én uitgesproken dat “het probleem” bij mij lag.  Ik ging in therapie en bleef me afvragen wat er toch mis met me was, waarom ik niet dezelfde was als anderen.

Het gevolg was dat ik van mezelf begon te denken dat ik “manisch-depressief” was.

Katleen HSP coach Halle
Katleen HSP Coach Halle

Niet meer pleasen maar mezelf zijn

Meer dan 15 jaar geleden suggereerde iemand al dat ik misschien wel hooggevoelig was.  Dat werd door mij proper van tafel geveegd.  Ik wilde niet “anders” zijn of een label krijgen, want dan lag het inderdaad aan mij.  Integendeel, ik wilde net zijn zoals alle anderen.

Met als gevolg dat ik bleef proberen om me aan te passen, begon te pleasen, waardoor ik net verder van mezelf verwijderd werd.

Geen stoornis, maar hoogsensitief

Intussen weet ik dat er niks mis met me is en dat ik geen stoornis heb, maar hoogsensitief ben.

Het fijne is dat ik dankzij mijn coachpraktijk intussen heel veel hoogsensitieve personen heb leren kennen.  Stuk voor stuk gevoelige mensen die baat hebben bij de tips en tools die zij aangereikt krijgen om op een positieve manier met hun HSP-zijn om te gaan.

Sinds een aantal jaren heb ik een relatie met Eddy die ook hooggevoelig is.  Hij is een fijne en warme man die de complexe gevoelswereld van HSP’ers begrijpt.  Eddy coacht op verzoek ondernemers en verkopers.  We zijn een nieuw samengesteld gezin, met (jong)volwassen kinderen die de hooggevoelige genen meegekregen hebben.

Met onze gevoelige zintuigen genieten we van alle moois en lekkers wat het leven te bieden heeft.

Nood aan tips en tools?

Herken jij jezelf in mijn verhaal en heb jij na het lezen hiervan behoefte aan meer info over HSP, dan heb je misschien baat bij een intakgesprek.