Ben ik hoogsensitief? Doe hier de hsp-test.

HSP coach in Halle. De positieve kanten van  hooggevoelig zijn

HSP hoogsensitiviteit

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitief zijn is geen label, geen ziekte, geen stoornis, wel een persoonlijkheidskenmerk.

Wanneer je een hoogsensitief persoon bent (Highly Sensitive Person of kortweg HSP’er), word je geboren met een gevoeliger zenuwstelsel. Dat maakt dat je sensitiever bent voor indrukken en prikkels dan gemiddeld.  Je neemt nuances waar in lichaamstaal en stemmingen, je bent gevoeliger voor licht, geluid, smaak, prikkels op je huid.

Doordat je hersenen al deze prikkels op een meer diepgaande manier verwerken, voel je sneller de behoefte om op jezelf terug te plooien en recuperatietijd in te lassen.

Anderzijds heb je als HSP’er vaak meer oog voor detail, een groot empathisch vermogen, een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en een scherpe intuïtie.

Wanneer hsp coaching?

Jouw zintuigen staan continu op scherp omdat je geen filter hebt om alle binnenkomende prikkels te verwerken.

Je ervaart dit als een last want je hebt het gevoel dat je niet kan functioneren zoals de anderen en je leerde nooit eerder de tools om hiermee op een positieve manier om te gaan.

Leer via HSP-coaching omgaan met je hoogsensitief zijn, met de overprikkeling van je zintuigen en (her)ontdek de waarde van je “energie-zintuig”.

Vind jouw unieke handleiding zodat je nieuwe manier van leven kwaliteitsvoller wordt en minder energie verlies met zich mee brengt.

Loop je vast in één van deze overtuigingen?

HSP Coaching Hoogsensitiviteit Loop je vast in overtuigingen uChange coaching
 • Het ligt vast aan mij.
 • Waarom ben ik zo gevoelig?
 • Ik moet mij erover zetten.
 • Anderen begrijpen me niet.

Hoe herken je hoogsensitiviteit?

HSP Coaching Hoogsensitiviteit Ontwikkeling overlevingsstrategieën om met je hooggevoelig zijn om te gaan uChange coaching
 • Je voelt spanningen in de omgeving haarfijn aan.
 • Je voelt dat situaties niet kloppen
 • Je leest tussen de lijnen door.
 • Jouw energie lekt soms weg zonder zichtbaar aanwijsbare reden.
 • Je vermijdt drukke plaatsen (winkelcentra, pretparken, de kermis, bioscopen,…)
 • Je pikt meer dan alleen de woorden op die worden gezegd.  Ook negatieve emoties en energieën voel je aan.
 • Je bent uitgeput na sociaal contact.
 • Je voelt intuïtief aan hoe het met de ander gaat door de manier waarop die kijkt, de trilling in de stem of de lichaamshouding.
 • De emotie van de ander ventileer je zelf zonder het te beseffen (highs-lows).
 • Je voelt aan wat de ander nodig heeft, zelfs zonder dat die een vraag stelde.

Strategieën om met je gevoeligheid om te gaan

Misschien ontwikkelde je in de loop der jaren manieren om jouw gevoeligheid te camoufleren om op die manier te blijven functioneren in een wereld vol prikkels.

Een aantal voorbeelden:

 • Ik kan maar beter niets meer zeggen, ze verstaan me toch niet.
 • Ik heb dit al 1000x overdacht en nog is het niet opgelost.  Er moet een oplossing zijn, dus denk ik verder.
 • Ach, het is wat het is, niets aan te doen.
 • Ik voel me een kameleon en pas me aan elke situatie aan.
 • Ik probeer iedereen te begrijpen en tracht hierin een logica te vinden.

Je energiezintuig als hooggevoelige

Als hoogsensitief persoon “voel” je vanalles uit je omgeving.  De ontwikkeling van het energetisch zintuig werd in jouw jeugd weggelachen als “raar”.

In HSP-coaching geven wij jouw energiezintuig een plek en krijg je handvatten om dit om te buigen in een krachtig instrument.

Bij uChange HSP-coaching leren wij je hoogsensitief zijn als gave zien en leer je omgaan met de overprikkeling van je zintuigen!

Benieuwd of je zelf ook HSP bent?

Doe HIER de HSP-zelftest en breng je resultaat mee naar onze praktijk.

Wat klanten zeggen over hsp coaching bij uChange

Heel fijne, aparte aanpak van je begeleiding Katleen. Gaf me inzicht, handvaten én een boost. Blij en dankbaar dit traject met jou te hebben mogen volgen! Dank je wel!
H.C.

Als ik de praktijkruimte binnen kwam had ik meteen een rustgevend gevoel, dit zal deels door de fascinerende muur zijn, maar er hangt ook gewoon een goede sfeer.

De coach zelf is super goed in het kaderen en aanpakken van je ‘probleem’. Katleen is begripvol en liet me oefeningen doen waardoor ik tot een nieuwe oplossing gekomen ben. Ik heb enkel positieve ervaringen bij uChange. Dit is dus wel een aanrader voor als je hulp nodig hebt.

L.V.

Ik ervaar Katleen als veilig om me echt bloot te geven en een eerlijk gesprek aan te gaan over mijn kwetsbaarheden.  Ze luistert zonder oordeel naar mijn verhaal en ontdekt het beste in mijn persoon. Ze doet dit met een authentieke waardering van alles wat naar boven komt zoals een kind zich oprecht verwondert op schattenjacht.  Door deze zachte en persoonlijke aanpak voel ik me gewaardeerd en dit levert een enorme bijdrage aan mijn eigenwaarde.

PS: ’t warm onthaal met chocolaatjes en koffie schept natuurlijk ook meteen een aangename sfeer!

K.D.

Afspraak voor hsp coaching

Herken jij je in bovenvermelde topics en deed je de HSP zelftest? Dan kan je baat hebben bij een persoonlijk kennismakingsgesprek om na te gaan wat Katleen jou te bieden heeft.